• 1402/12/21 - 09:35
  • - تعداد بازدید: 38
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

خرید گندم از مرز 8.8 میلیون تن گذشت/ خرید کلزا تمام شد

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: از آغاز فصل برداشت تاکنون نزدیک به 8 میلیون و 800 هزار تن گندم به ارزش 114 هزار و 300 میلیارد ریال در 31 استان کشور خریداری و 100 درصد پول خرید دانه‌های روغنی تا امروز به حساب کشاورزان واریز شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران، مهندس یزدان سیف ضمن تبریک هفته دولت و آغاز به کار دولت دوازدهم افزود: تاکنون نزدیک به 74 هزار و 300 میلیارد ریال معادل 65 درصد مطالبات گندم‌کاران پرداخت شده و 40 هزار میلیارد ریال باقیمانده با تامین منابع مالی به حساب کشاورزان واریز می‌شود.

وی اظهار داشت: در این مدت خوزستان با خرید یک میلیون و 355 هزار تن، گلستان با یک میلیون و 102 هزار تن، فارس با 897 هزار و 300 تن، کرمانشاه 643 هزار و 400 تن و کردستان با 495 هزار و 800 تن به ترتیب رتبه‌های اول تا پنجم خرید را به خود اختصاص داده‌اند.

معاون وزیر جهادکشاورزی تعداد مراکز خرید در سراسر کشور را یک هزار و 439 مرکز و تعداد محموله‌های خریداری شده را یک میلیون و 397 هزار و 700 محموله اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، پیش‌بینی تولید گندم امسال را با کاهش دو میلیون تنی نسبت به سال گذشته حدود 9 میلیون تن عنوان کرد و گفت: علیرغم این میزان کاهش تولید که به دلیل آسیب دیدگی مزارع دیم کشور از ناحیه کاهش بارندگی‌ها و عدم پراکنش باران در فصل کاشت (پاییز) و سرمازدگی در اواخر اسفند و بهار رخ داده است، اما همچنان خودکفایی کشور در تولید نیاز مصرفی گندم استمرار خواهد یافت.

مهندس سیف تصریح کرد: از ابتدای فصل برداشت تاکنون همچنین بیش از 360 هزار تن گندم دوروم با قیمت 13 هزار و 300 ریال از کشاورزان خریداری شده است.

وی عنوان کرد: خرید گندم تا اواسط مهرماه امسال ادامه خواهد داشت. خرید کلزا با 181 هزارتن به اتمام رسید.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره وضعیت خرید دانه‌های روغنی گفت: از آغاز فصل برداشت تاکنون بیش از 193 هزارتن انواع دانه های روغنی شامل کلزا، گلرنگ و آفتابگردان به ارزش بیش از 5 هزار میلیارد ریال از 31 استان کشور خریداری شده است.

سیف پیش‌بینی کرد: خرید دانه‌های روغنی در سال جاری در مجموع به 400 هزارتن یعنی حدود دو برابر سال گذشته برسد.

وی با بیان این که خرید کلزا در کشور به اتمام رسیده است، اظهار داشت: از این میزان 181 هزارتن کلزا به ارزش 4 هزار و 975 میلیارد ریال خریداری شده که تمام بهای آن به کشاورزان پرداخت شده است.

سیف اضافه کرد: گلستان با خرید 50 هزار تن، مازندران با 19 هزار و 500 تن و خوزستان با 18 هزار و 900 تن رتبه‌های اول تا سوم خرید دانه روغنی کلزا را به خود اختصاص داده‌اند.

وی تصریح کرد: سال گذشته 67 هزار و 500 تن کلزا خریداری شده بود که امسال نزدیک به 3 برابر رشد را نشان می‌دهد.

خرید گلرنگ و آفتابگردان ادامه دارد

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران اضافه کرد: تاکنون در مجموع 12 هزارتن گلرنگ و آفتابگردان (نزدیک 10 هزارتن گلرنگ و دوهزارتن آفتابگردان) خریداری شده که همچنان فرآیند خرید این دو محصول ادامه دارد.

وی افزود: سال گذشته 957 تن گلرنگ خریداری شده بود که خرید امسال به 10 هزارتن یعنی بیش از 10 برابر سال گذشته رسیده است.
  • گروه خبری : گره مجوزدهی زیرپورتال اصلی,شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی,اخبار سازمانها,گره مجوزدهي زيرپورتال مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی,كپي تستي صفحه اصلي مركز روابط عمومي,اداره کل روابط عمومی
  • کد خبر : 71537
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر